Децата от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Завет събират капачки в помощ на недоносени бебета

Децата от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ Завет се включиха в една прекрасна инициатива за събиране на пластмасови капачки в помощ на недоносени бебета.

Инициатори на акцията са третокласниците с класен ръководител Красимира Богданова, съобщи преподавателят по английски език в училището Айгюн Кенар. Празни туби за цветните капачки за разположени на няколко места по коридорите и етажите на училището и който желае, пуска капачки в тях. Идеята е в края на годината, събраните количества да бъдат предадени в пункт за изкупуване.

Кампанията „Капачки за бъдеще” се провежда за четвърти път, а целта и е събиране на средства в помощ на недоносени бебета. След като се съберат, капачките се транспортират до фабрика за рециклиране на пластмаса, където се сортират, смилат се на много малки парченца, след което отново могат да се използват за производството на пластмасови изделия.

Срещу предадените капачки организаторите получават пари – 100% от които отиват за закупуване на кувьози, които след това даряват на малки общински болници.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.