Децата от Разград – победители в XXI благотворителен турнир по мини футбол

ОК за ФВФСТ, с партньорството на УСК „ОУ Васил Левски“, ОС на БФС и РУО – Разград проведоха XXI благотворителен турнир по футбол на малки врати „Да помогнем на децата от социални заведения и SOS-Детски селища да спортуват и общуват помежду си – Разград 2017” , съобщи Здравко Душков, по чиято идея се провеждат и организират турнирите.
В надпреварата участваха 90 деца от SOS-Детско селище – София, центровете за настаняване от семеен тип в Попово и Разград, Дом за деца „Лудогорие” – Исперих и ПУ – Осенец. Извън класирането участваха отбори на Училищен спортен клуб „ОУ Васил Левски“, на ПФК „Лудогорец“ и Сборен отбор – Разград, а към всеки отбор имаше и по две деца от училището където учат децата.
Поздрав за футболистите поднесоха талантите от танцова формация „Сладури“ към ОУ „Васил Левски“. Гостите на турнира: Динчер Къров – председател на ОС на БФС, Николай Миланов – старши експерт в РУО – Разград, футболистите на „Лудогорец“ Венцислав Керчев, Светослав Ковачев, Кристиян Китов и Ивайло Климентов връчиха наградите на децата – футболни екипи за всяко дете, специални красиви купи и футболни топки за всички отбори.

Ето и класирането:
1.Център за настаняване от семеен тип – Разград, с ръководител Клавдия Георгиева; 2.Центърът в Попово;
3. ПУ – с.Осенец.
Победителите получиха купи и съответно златни, сребърни и бронзови медали.
Организаторите изказват специална благодарност на кмета д-р Валентин Василев за подкрепата на Община , Разград, на Димитър Димитров-Кулеманс – бивш футболист на „Лудогорец“, сега председател на ОС на БФС – Русе, на Динчер Къров – председател на ОС на БФС-Разград, както и на ръководството на ОУ „Васил Левски“ за предоставената безвъзмездно спортна зала за провеждането на турнира и на спонсорите, благодарение на които децата имаха своя футболен празник.

/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.