Десислава АТАНАСОВА: Ще продължим усилията си за още средства за инфраструктурни проекти в Лудогорието

От началото на мандата в областта са финансирани проекти на стойност 7 милиона лева във всичките седем общини, отчете днес на пресконференция народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова. „Заслугата за това е на екипа на ГЕРБ както в законодателна и изпълнителната власт, така и на местната. Това е доказателство, че правителството има ангажимент към всички български граждани, без значение кого и как избират.”

В Разград отпуснатите средства в размер от 1 млн. лв за пътна инфраструктура, се използват по предназначение, като се търсят максимални резултати и качество, коментира тя. Атанасова заяви, че има уверението на финансовия министър, че област Разград ще продължи да бъде сред приоритетите на правителството и ще бъдат финансирани още подобни инфраструктури проекти.

„Тази година започна и финансирането на пътни участъци. Очаква се следващата година да бъде довършен и официално пуснат в експлоатация пътят Разград-Търговище. Пътят Разград-Кубрат-Тутракан също ще бъде подготвен с проектно проучване и финансиране”, са я уверили от АПИ. При подписването на договора за компостираща система на сметището, финансовият министър е поел ангажимент за финансиране и ремонта на сградата на СУ „Хр.Ботев”, където ще се премести Математическата гимназия, като ще се използват и пари от общинския бюджет.

За ГЕРБ приоритет е образованието, затова и в „Бюджет 2018“ средствата за делегирани бюджети и учителските заплати се увеличават, каза още депутатът. „Ще положим усилия Разград да се придвижи в по-предните места на държавното външно оценяване”, изтъкна тя. Като безспорен успят бе отчетено и запазването на училищата в община Исперих.

В разградската болница просрочените задължения намаляват, и при новия екип са се стопили с 0,5 млн. лв., привлечени са и нови кадри, бе заявено на пресконференцията.

Десислава Атанасова отчете също, че е провела изнесени приемни във всички общини, навсякъде като основен въпрос за решаване се поставя инфраструктурата и занапред екипът на ГЕРБ ще работи с още по-голям хъс за реализирането на допълнителни средства в това направление.

Атанасова коментира и смяната на председателя на Общинския съвет в Разград. В отговор на зададен въпрос тя заяви, че не е чула мотиви за нея и това по думите й е демонстрация на безпринципно обединение. „За мен е неразбираемо как хора, които се считат за десни и дори за алтернатива в дясното пространство, могат да гласуват за смяна на председателя, издигнат от дясна партия, и да изберат представител на социалистическата партия. Много ми се иска мнозинствата да се формират в интерес на хората.”, допълни тя.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.