Десет деца представят Разград в националния конкурс за рисунка „Рицарят в мен”

Десет деца от Лудогорието ще участват във финалния кръг на националния конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен”. Те научиха това по време на награждаването на победителите в регионалния кръг, организиран в Разград от командерия „Св. Андрей Първозвани” към Ордена на рицарите тамплиери, в стъклената зала на Художествената галерия.

Най-добра е рисунката на шестокласничката от ОУ „Ив.С.Тургенев” – Разград Никол Димитрова, обяви журито. Втора е седмокласничката от същото училище Мерлин Мустафа, а трета – петокласничката от ОУ „Н.Й.Вапцаров” Тея Даскалова. С поощрителни награди са три деца: Адлин Хюсеин, V клас – Детско арт студио „Дъга”, Михаел Илиев – V клас – ЦУТНТ и Иводор Иванов – VI клас – ОУ „Ив.С.Тургенев”.

В националния кръг на конкурса ще участват и: петокласниците от Детско арт студио „Дъга” Кристиян Светлозаров и Хасан Камбуров, Иванка Георгиева, VI клас – ОУ „Ив. С.Тургенев” и Йордан Събев, VI клас – ОУ „Ив. С.Тургенев”. Рисунките им ще бъдат включени в алманах, заедно с тези, на победителите в останалите регионални конкурси.

В надпреварата са се включили общо 33 деца от 6 училища и школи. Всички участници и техните преподаватели получиха от ръководителя на командерията Денчо Бояджиев грамоти и алманах  от Художествената галерия с картините от Седмата национална изложба „Лудогорие 2017″, а първите трима – и предметни награди.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.