Денят на отворените врати в Окръжния съд започна с посещение на момчета от Интерната в Завет

Денят на отворените врати в Разградския окръжен съд днес започна с интересни гости – първи влязоха 15 момчета от четвърти до осми клас на Възпитателното училище интернат в Завет. Децата и техните възпитатели бяха посрещнати от председателя на съда Лазар Мичев, когото те изненадаха с персонален подарък, а той пък ги почерпи с бонбони.
Съдия Мичев разказа на любопитните си гости историята, функциите и дейностите на съда и условията за провеждане на съдебните процеси. Момчетата влязоха и видяха как изглежда съдебна зала, бяха и в различните канцеларии на Съдебната палата.
Разградският окръжен съд поддържа връзки с децата от Завет от няколко години. Те имат оборудвана компютърна зала точно от Окръжния съд.
Днес за децата разградските магистрати бяха подготвили още една изненада – разходка из спорната база на „Лудогорец“ „Гнездо на орли“. Само късният час на мача на шампионите с „Берое“ бе причина момчетата да не са на трибуните на стадиона.
Но и това ще стане, обеща им съдия Мичев.
Утре на гости на магистратите в Разград ще са ученици от НПТГ „Ш.Петьофи“ и ОУ „Отец Паисий“. В информационния тур са включени още: изслушване/разпит на деца, пострадали от престъпление; разпределение на делата по съдии; среща – дискусия с ръководството на Съда, относно качествата и подготовката необходими за упражняване професията – „съдия“; видовете професии, след получаване на образование по специалност „Право“, и среща с ОЗ „Охрана“ и демонстрация на използваните средства за защита при охрана на хора „лишени от свобода“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.