Делегация от Разград се споразумя с Витенберге за обмяна на кадри в социалната сфера

На 22 ноември кметът на Витенберге д-р Оливър Херман посрещна в кметството на града делегация от побратимения Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Заедно с кмета на Разград д-р Валентин Василев част от делегацията бяха също неговият заместник Галина Георгиева , Янка Георгиева – директор на Социалния патронаж и председател на комисията по социална политика в Общинския съвет, Ралица Янкова – директор на Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания и преводачът на делегацията д-р Димитър Петков от Регионален исторически музей – Разград. Поканата бе свързана с посещение на делегация от Витенберге в Разград през 2017 година и уговорка за обмяна на опит в социалната сфера на двете страни.

Сега д-р Валентин Василев използва възможността да покани д-р Оливър Херман да посети Разград през следващата година.

Делегацията от Разград посети и Центъра за технологии и занаяти – Пригниц и  разгледа производствената база на австрийската фирма „Аустротерм“ за производството на изолационен материал. В хода на разговорите бе отправено предложение нейното ръководството да посети Разград с оглед на политиката за разширяване на производството на фирмата.

За делегацията представляваше интерес и градският център „Къщата на поколенията“ с нейната концепция да обединява и предлага различни социални услуги под един покрив. Двете страни стигнаха до споразумение за обучение на кадри в социалната сфера от Разград във Витенберге, като обучението трябва да има практическа насоченост и да обхваща хора от всички нива в социалната дейност.

Партньорството между Витенберге и Разград съществува вече 15 години.  През отминалото лято по договорка на ръководството на двете страни 12 деца от танцова школа „Хорце“ участваха в празник във Витенберге, като разноските бяха за сметка на двете общински администрации.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.