Девизът на Разград – „Дързост и постоянство!“

Девизът на Разград да бъде „Дързост и постоянство!“. Решението трябва да вземат общинските съветници на предстоящата на 26 януари сесия на местния парламент.
Докладната внася кметът на Разград д-р Валентин Василев, а предложението – цитат от писмото на Апостола до Сливенския революционен комитет от 04.04.1872 г., е на инициативен комитет в състав: Александър Христов, Васил Петров, Виолета Антонова, Диана Първанова, Иван Димитров, Иван Дойнов, Иво Стоянов, Красимир Харалампиев, Пламен Панчев, Светлозар Караджов, Теодор Даскалов и Мирослав Минчев. Това е кратък и съдържателен завет от Апостола на България, достойно послание към настоящите и бъдещи поколения на Разград, мотивират се авторите на предложението.
То вече е разгледано на заседания на постоянните комисии по законност и по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности през месец октомври 2017 г. По тяхна препоръка на официалния сайт на Община Разград бе публикувана анкета, в която гражданите имаха възможност да изразят своя вот. Бе им дадена и възможност да изпращат други предложения за девиз на електронния адрес на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Общината.
До настоящия момент резултатите от публикуваната анкета сочат, че така предложеният цитат от писмото на Апостола за девиз на град Разград е подкрепен от 94,3 % от обществеността, не са постъпили и други предложения за девиз, сe казва в докладната на кмета за избор на девиз на Разград.
Документът отново ще бъде разгледан на 19 януари в Постоянната комисия по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности, а ако бъде приет на сесията на ОбС на 26 януари, това ще бъде подарък за Деня на Разград 28 януари, когато ще бъде отбелязана 140-годишнината от Освобождението на столицата на Лудогорието.
Девизът ще бъде вграден в герба на Община Разград.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.