Деветокласничка от Разград – пета на националната олимпиада по руски език

В Гимназията за чужди езици „Васил Левски“ в Бургас през уикенда се проведе националният кръг на олимпиадата по руски език. В нея се включиха 120 ученици от цялата страна, разпределени в 5 групи: 8, 9, 10, 11 и 12 клас. bb (1)В групата на деветокласниците участва ученичката от 9 „а“ клас Ивелина Великовна Тончева, подготвена от старши преподавателят в ПГИ „Робер Шуман“ Димитричка Христова. Тя бе единствената представителка от Разградска област на този най-висок кръг от олимпиадата след чудесно представяне на областната олимпиада по руски език с получени 56 точки от 60 възможни.
Националната олимпиада бе открита с великолепен концерт на най-талантливите млади хора от Бургас, който се превърна във вълнуващ поздрав към всички участници.
Учениците от цяла България показаха уменията си за слушане и четене с разбиране на текстове, както и знанията си за руската граматика в интересни езикови задачи. Темата на съчинението, по която писа Ивелина, бе „Градът на моите мечти“- достатъчно благодатна за висок полет на творческата фантазия на всеки човек.
Участниците в олимпиадата направиха емоционална разходка из красивата морска градина на южния черноморски град, за което помогна и слънчевото време.
За своето участие деветокласничката получи грамота и диплом.
bbbУчилищното ръководство и съучениците на Ивелина я поздравяват за постигнатия голям успех – пето място в класирането на националната олимпиада в своята група от 30 деца с 56 точки от 60 възможни!
/e-Razgrad/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.