Деветметрова елха в Разград за празниците

Деветметрова кичеста елха ще имат разградчани за празниците. Подготвените събития за тях също са две: „Споделена Коледа” и Новогодишен концерт.
Светлините на коледното дърво пред Общинския културен център ще запалят в 18 часа на 13 декември Мирослав Минчев – национален състезател по колоездене на писта и Марина Найденова – национален състезател по стрелба с лък.
На тържеството децата на Разград ще могат лично да подадат на Дядо Коледа своите писма до него за желаните и очаквани за празника подаръци. И… ще бъдат изненади от него и Снежанка с подарък още на 13 декември.
Веднага след това е в топлата зала на Общинския културен център е Бутиковият коледен концерт на Георги Христов с участието на таланти от Музикална школа „Илия Бърнев”.
Има нови моменти и в посрещането на Новата 2017 година. На откритата сцена до елхата на пл. „Момина чешма“ ще бъде поп-рок група „Хоризонт”.
И понеже традициите са живи – под светлините на празничната заря, Капанският ансамбъл ще поздрави разградчани в първите секунди на новата 2017-та.
За дошлите на площада ще има по чаша вино.
Ако времето позволи, празникът ще бъде заснет с дрон. А от тонколоните в центъра на Разград вече звучи специалният музикален анонс – покана до всички граждани и гости на града да бъдат заедно на тържествата.
Не са забравени и децата в дните преди Коледа и Нова Година. За тях ще има чисто нов празничен кът в пространството пред градинката на Художествената галерия: място за отдих от бреза, светещ елен и светещо коледно дърво.
И в градската украса има нови неща. Светещи спирали ще посрещат влизащите в Разград, ще ги има по дърветата в центъра. Ще грейнат общо 14 000 лампички, 60 топки и 120 фигури.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.