Двудневен баскетболен празник на Вълците в Разград

317 млади баскетболисти се включиха в първия вътрешен турнир на спортен клуб по баскетбол „Вълци“ – Разград, чийто генерален спонсор е „Амета холдинг” с търговската марка „Лудогорско пиле”.

Два дни продължиха състезанията в различните възрасти за момичета и момчета: 1-2 клас, 3-4 клас и 5-7 клас в салона на ОУ „Васил Левски“.
Треньорите от школата целяха да вкарат „вълчетата“ в състезателен режим, за да усетят емоцията от надпреварата. За всички имаше награди, забавления и доброто настроение бързо завладя присъстващите.
Благодарение на всички любители на играта, родители и приятели, които дойдоха да подкрепят състезателите, атмосферата в залата беше неповторима. В двата дни над 500 човека посетиха турнирите и еуфорията в залата напомняше за славните времена, в които баскетболът беше сред любимите спортове на разградчани.
Сред приоритетите на баскетболна школа „Вълци“ са масовостта и достъпът до спорт, както и усвояването на социални умения. Затова и в хода на състезанието треньорите учеха децата както на спортсменски жестове, чиста игра, така и ги насърчаваха да разчитат и вярват един на друг, да приемат загубите с високо вдигната глава и да открият в себе си мотивацията да станат по-добри, заявяват от клуба.
Младите треньори са амбицирани да превърнат турнирите за различните възрасти в традиция, така че децата да играят по-често, да трупат опит и да придобиват нови умения, увереност и самочувствие. Не на последно място турнирът е форумът, на който децата да покажат прогрес и умения, така че треньорският състав да направи селекция за представителните отбори.
Целият екип на „Вълци“ Разград е благодарен най-вече на всички прекрасни деца, които със своите усмивки и искрени емоции показаха истинския смисъл на спорта. Благодарности и за всички родители и приятели, всички спонсори и дарители, които спомагат всичко това да се случи и екип от млади, ентусиазирани професионалисти да има възможността да работят всекидневно с разградските деца.


/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.