Двама областни управители заедно и поотделно ще запознаят правителството и парламента с подписката на кубратчани за неотложния капитален ремонт на пътищата към Разград и Русе

Двама областни управители – Гюнай Хюсмен на Разград и Галин Григоров на Русе – се срещнаха с представители на сдружение „Потомци на Дуло“ от Кубрат и на село Червена вода

по повод проблемите с пътищата в региона, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Учредителите на сдружението са организатори на двата протеста в Кубрат по повод лошата пътна инфраструктура в общината. 

Това бе втора среща на Г. Хюсмен с протестиращите, на която отново диалогът бе конструктивен и от полза и за двете страни.

И Г.Хюсмен, и Г. Григоров увериха хората, че правителството е включило в приоритетите си пътища в Северна България. Един от тях е пътят Кубрат-Русе, за който има изработен проект, но се търси финансиране. За другия път в много лошо състояние: Кубрат-Разград, в момента се подготвя проект за ремонт на най-критичния участък – между селата Топчии и Каменово.

На двамата областни управители бяха връчени папки с подписки от 4106 жители на община Кубрат с настояване на цялостна рехабилитация на пътищата Кубрат-Разград и Кубрат-Русе. Те поеха ангажимент и заедно, и поотделно да запознаят с подписката представители на българското правителство и българския парламент.

Областният управител на Разград г-н Хюсмен поздрави участниците в срещата за активната гражданска позиция. „Трябва да има активност от всички участващи в процеса на разрешаване на проблемите страни“ – категоричен бе той.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.