Двайсет доброволци участваха в обучителен семинар на тема „Превенция на рисково поведение“

Тридневен обучителен семинар се проведе в местността Пчелина с 20 доброволци от училищните превантивни клубове в Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Тренинг – семинар бе на тема „Превенция на рисково поведение“ и бе организиран от Община Разград, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център. Децата бяха обучавани от Павел Павлов – терапевт по зависимости, член на БАХ, член на международната НЛП общност, консултант и представляващ национална пациентска организация „Конфедерация за защита на здравето по въпроси, свързани със зависимостите“. Той е лицензиран треньор към Гордън тренинг институт по програмите „Трениране на успешни младежи“ и „Трениране на успешни родители“.
Другият лектор бе Милена Петрова – терапевт по зависимости, член на международната НЛП общност, заместник-председател на УС на „Асоциация за превенция и работа със зависимости – Само днес“, лицензиран треньор към Гордън тренинг институт по програмите „Трениране на успешни младежи“ и „Трениране на успешни родители“.
През първия ден от семинара децата бяха запознати с темата „Зависимостите – видове зависимости. Причини, последствия и начини на лечение“. Втория ден работиха върху темата „Емоционалната интелигентност. Себепознаване – разпознаване и управление на емоции“, а третия – „Комуникативни умения. Способност да се представят идеи и да се изслушват другите. Умения за слушане и разбиране“. Методите на работа на лекторите бяха повече игрови, защото структурираната игра е най-полезното нещо при младите хора. След всяка игра децата сами обобщаваха и правеха своите изводи – какво са преживели и какво са научили. В последния ден от семинара активно участие взе и зам.-кметът на Разград Ердинч Хасанов, който е и председател на Общинския съвет по наркотични вещества.
В семинара участваха ученици от НПТГ „Шандор Петьофи“, ППМГ „Акад.Н. Обрешков“, ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, ПГИ „Робер Шуман“, ПГТС „Хр.Смирненски“, ПГХТБТ „Мария Кюри“, ПГССХВТ „Ангел Кънчев“, ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.