Дарение от азербайджанския посланик за библиотеката в Разград

Д-р Наргиз Гурбанова, посланик на Азербайджан в България, изпрати дарение от книги на Регионаланата библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград.В официалния документ до директора Женета Александрова се посочва, че през настоящата 2018 година се отбелязват 26-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между Азербайджан и България, както и 100-годишнината на Азербайджанската демократична република – първата демократична светска парламентарна република в ислямския Изток. Отношенията между двете страни обхващат широк кръг от сфери и през последните години достигат ниво на стратегическо партньорство, съобщават от разградския храм на книгата.

Дарението включва книгите: „Страната на огъня по пътя та коприната. История на Азербайджан” от Ерих Файгл; „Шейда” от Гусейн Джавид, пиеса в пет действия (на български език); „Марал” от Гусейн Джавид, трагедия в четири действия (на български език), както и преведения сборник от поезия и проза „Съвременна литература от Азербайджан”.

До посланика на Азербайджан в България бе изпратено свидетелство за дарение, в което се посочва значимостта му за обогатяване фонда на културната институция.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.