Дания ще съди над 1000 души, че са разпространили порноклип на непълнолетни

Датската полиция е повдигнала обвинение на 1004 непълнолетни и млади хора, задето са споделили порнографски видеа на свои връстници, съобщи агенция „Ройтерс“.
Става въпрос за два клипа със сексуално съдържание. Записаните в тях лица са били непълнолетни, пише електронното издание The Local. Те са били разпространени през услугата „Месинджър“ (Messenger).
Споделянето на видеата нарушава законите за детска порнография, твърди полицията. Сигналът за разпространението им е подаден към американските власти от „Фейсбук“ (Facebook), а оттам е препратен към Дания през Интерпол.
Повечето от обвинените са споделили клиповете няколко пъти, но има някои, които са ги постнали на стотици места.
„Оставаме с впечатлението, че младите хора са наясно какви са последствията за жертвите на такива материали. Но вероятно не знаят, че споделянето им е незаконно и че могат да бъдат осъдени за разпространяване на детска порнография“, гласи изявлението на полицията, цитирано от The Local.
„Ако получиш присъда, докато си непълнолетен, тя може да остане в досието ти поне десет години. Това означава, че няма да можеш да получиш работа като футболен треньор или в детска градина. Ако американските власти знаят за нея, тя може да попречи на пътуване до САЩ“, обясняват още от силите на реда.
Видеата бяха описани от местния клон на организацията „Спасете децата“ като „най-ужасните“ в историята на страната и включват изключително грозни сцени, вдъхновени от хардкор порнофилми, припомня The Local.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.