Григор Димитров излиза на корта срещу Кириос в неделя преди обед

Мачът от четвъртия кръг на Australian Open между Григор Димитров и Ник Кириос е първи от вечерната програма на седмия ден от турнира. Двамата ще излязат на централния корт „Род Лейвър“ в неделя не преди 10 часа българско време, обявиха организаторите.

Срещата между третия в световната ранглиста и местната звезда е най-нтересният от програмата и заради това беше сложен във вечерната сесия. Световния №1 Рафаел Надал ще играе преди това в последен двубой от сутрешната програма.

Димитров ще играе за четвърти мач на централния корт в Мелбърн парк. „Това е много хубаво за мен, харесва ми, чувствам се добре и се надявам кортът да продължи да ми носи успех“, каза българинът.

Той не изпитва притеснение, че ще се изправи срещу любимеца на местната публика. „И друг път съм играл с местни момчета, това е част от играта, така че няма какво да кажа“.

Димитров и Кириос са играли три пъти един срещу друг, като българинът има две победи над първата ракета на Австралия. Кириос обаче спечели последният сблъсък помежду им, на полуфиналите в Бризбейн.

„С Григор ще бъде тежко със сигурност. Той е невероятен атлет и един от най-добрите тенисисти в света. Мисля, че форматът три от пет сета много му допада и той е много опасен в такива мачове“, каза Кириос за българския тенисист.

Добрата новина за тенисистите е, че прогнозата е за прохладно време в Мелбърн след първите горещи дни на турнира. В неделя температурите няма да минават 25 градуса във вечерната сесия.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.