Графологичната експертиза за вота в Малко Йонково не потвърди съмненията на жалбоподателя

Графологичната експертиза за автентичността на подписите в 20-те заявления за гласуване по настоящ адрес за кмет на село Малко Йонково не потвърди съмненията на жалбоподателя.
Това стана ясно днес на поредното заседание на Административния съд в Разград, когато бе изслушана и приета експертизата. Вещото лице бе категорично, че подписите са изпълнени от лицата, посочени в заявленията. Въпреки това адвокатът на жалбоподателя Юмер Ибо оспори експертизата като я нарече непълна и недостатъчно ясна. Той поиска повторна експертиза, но съдът намери възражението за неоснователно, а заключението – за пълно и точно.
В пледоариите си адвокатът на Ибо поиска жалбата за касиране на вота да бъде уважена, а прокурорът и защитникът на избрания кмет Мехмед Ходжов считат оспорването на вота за неоснователно и недоказано.
Съдът счете делото за изяснено и ще се произнесе с решение в законовия срок.
Припомняме, че делото е по жалба против решение на ОИК, с което е обявен за избран за кмет на село Малко Йонково Мехмед Ходжов, издигнат от ДПС.
Жалбата е депозирана от кандидата за кмет от „Обединена България” Юмер Ибраим Ибо. Според протокола на ОИК, който жалбоподателят оспорва, за Ходжов са гласували 156 души, а за неговия опонент – 148.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.