Голямата награда за цялостен принос в социалното развитие на България – на Община Разград

На официална церемония в курорта „Златни пясъци“, кметът на Община Разград д-р Валентин Василев получи Голямата награда за цялостен принос в социалното развитие на България на Националния алианс за социална отговорност. Наградата бе връчена от народния представител Светлана Ангелова, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
От 2010 година НАСО връчва своите традиционни годишни награди за принос в социалното развитие на България в няколко категории, голямата награда за Община Разград е в категория „Общини“.
„Изключителна чест е за мен да получа тази награда. Работата ми с моя екип е забелязана вече от толкова високо ниво, за което благодаря! Община Разград ще продължава да работи усилено в тази насока“, коментира д-р Валентин Василев.
На церемонията присъстваха председателят на НАСО Георги Георгиев, заместник-министърът на социалната политика Султанка Петрова, зам.-кметовете Ердинч Хасанов и Галина Георгиева, директори на социални услуги от Разград и страната.
Церемонията бе част от Европейска конференция Социалната икономика като ефективен модел за социално включване. Като част от нея бе и изложение на различни социални услуги, в които участие взеха и представители от Разград – Дом за възрастни хора с деменция, Дневен център за възрастни хора с увреждания „Подай ръка“, Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания и Комплекс за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания с. Просторно. За пръв път регламентът на изложението допуска излагане на кулинарни изделия, единственият участник в това направление бе Домашен социален патронаж.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.