Годишно отчетно-изборно събрание на кубратското читалище

В ритуалната зала в Кубрат се проведе годишното отчетно-изборно събрание на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1891“. По предложение на секретаря на читалището Гинка Денчева бе прието извънредно решение за обявяване на почетни членове на читалището, във връзка с предстоящия 125-годишен юбилей, който ще бъде честван през следващата 2016 година.
Отчет за културно-информационната и художествено-творческа дейност на читалището за периода 25.11.2014 г. – 15.11.2015 г. направи председателят на читалището Руси Русев. Доклада на проверителната комисия прочете нейният председател Снежана Москова. Г-н Русев изчете и насоките за развитие на читалището през 2016 г. Изказвания, мнения и предложения нямаше, с изключение на едно-единствено на художника Стоян Черников.
IMG_5965Обсъден бе статутът на председателя на читалището и неговото заплащане. Решено бе то да бъде 50% от средната брутна заплата в читалището, като всяка година се определя точният размер.
Накрая бяха избрани нови ръководни органи. Под ръководството на председателя на комисията по избора Светлана Кирилова бе решено гласуването да бъде явно. С пълно мнозинство, за следващия тригодишен мандат, бяха избрани 7-те членове на читалищното настоятелство – Руси Русев, Павлин Петров, Гинка Денчева, Марийка Христова, Надя Дамянова, Радка Великова и Искра Антонова. Избрана бе и тричленна проверителна комисия в досегашния си състав: Снежана Москова, Ася Неделчева и Нела Ангелова. Единодушно, за нещатен председател на читалището бе преизбран Руси Русев.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.