Година след премиерата – „Наследство” отново на разградска сцена

Точно година след премиерата, музикално-танцовият спектакъл „Наследство“, постановка на Сцена „Назъм Хикмет” при Театрално-музикалния център, отново е на разградска сцена.

Представлението е от 19 часа на 17 ноември в Общинския културен център.

Историята започва още в старозаветни времена, когато Творецът създава човека по свой образ и подобие и дарявайки го с ум, сърце и ръце, го обрича да бъде добър стопанин на всички земни блага. Пътувайки през времето, човекът опознава доброто и злото, в борбата между които успява да устои, уповавайки се на своята вяра. А доброто и злото, откак свят светува, са едно и за Мойсей, и за Исус, и за Мохамед….

„Наследство” е нашият опит като творци да пресъздадем своето верую за тази вечна борба между двете страни на живота, заставайки на страната на истинските човешки ценности, мира и добруването между хората, казва режисьорът на постановката Марияна Бранкованова.

От сцената ще звучат текстове от Стария завет, Руми и други източни поети и слова на съвременни автори, занимаващи се с обединяващите символи на етносите и вероизповеданията им. Танцовите етюди са изградени върху музикални произведения от Изтока, „Исихия”, „Ирфан”, „Балканика” и Найджъл Кенеди.

Хореографията на спектакъла е дело на Виолета Желязкова, Зехти Бамов и Тихомир Благоев. В „Наследство“ участват всички танцьори и музиканти от Сцена „Назъм Хикмет”, актьори от Драматичен театър „Антон Страшимиров“ и талантлива малка цигуларка – препратка към третата формация на центъра – Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.