ГЕРБ предложили на Нинова да стане шеф на депутатите

Председателят на ГЕРБ и най-вероятен бъдещ премиер Бойко Борисов е предложил на лидера на БСП Корнелия Нинова да поеме поста председател на Народното събрание.Това потвърди самата тя в кулоарите на парламента пред журналисти след срещата между председателите на двете партии.

Нинова обаче е отказала. “Отказахме това предложение, защото нашата политика – тези 1 млн. българи, които ни подкрепиха, бяха за промяна и няма как с един пост тези принципни различия да бъдат купени или преодолени”, каза тя.

„С оглед на добрия резултат, който БСП постигна на парламентарните избори, предложих на Нинова тяхната парламентарна група да излъчи председател на НС. Тя ми отказа“, заяви и самият Борисов.

Постът председател на Народното събрание към момента е вакантен, след като Цецка Цачева не успя да влезе, изместена от свои колеги чрез преференции. За момента сред ГЕРБ се обсъжда името на Димитър Главчев, който в предния парламент бе зам.-председател.

От думите на председателя на БСП стана ясно още, че между двете партии има консенсус по две теми – председателството на ЕС и вътрешната и външна сигурност на България.
Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.