ГЕРБ няма да участва в съставяне на кабинет

В рамките на това Народно събрание ГЕРБ няма да участва при съставяне на правителство с мандат на друга политическа партия. Това коментира пред журналисти в парламента Десислава Атанасова от ГЕРБ след консенсуса, постигнат между Реформаторския блок (РБ) и Патриотичния фронт (ПФ).

Според Атанасова е странно, че РБ и ПФ говорят за мнозинства, тъй като през последните месеци станало ясно, че стабилно мнозинство няма.

Ако за ГЕРБ съществуваше вероятност за устойчиво, работещо и стабилно правителство в рамките на 43-то НС, ние щяхме да го направим с мандата, връчен от президента на ГЕРБ. В рамките на това НС ние няма да участваме, категорична бе Атанасова. Нашият премиер се казва Бойко Борисов и е редно той да говори от името на правителството, а не някой друг, допълни депутатката.

Все пак партията ще участва в разговори за съставяне на кабинет заради политическа коректност. „В рамките на тези две години сме доказали, че сме коректни към всички, но това може да им го кажем и на тази среща“, посочи депутатът от ГЕРБ.

За нас е категорично ясно, че в рамките на 43-то НС не може да има устойчиво, работещо, стабилно мнозинство, което да подкрепи правителство. Ако сме искали да съставяме правителство, щели сме да го направим с мандата на ГЕРБ, подчерта Десислава Атанасова.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.