Галина Георгиева и Ердинч Хасанов – двамата заместник-кметове на Разград

Довчерашният областен управител Галина Георгиева-Маринова и познатият като кметът на Ясеновец Ердинч Хасанов /Палаузов/ са двамата заместници на новия кмет на Разград. На пресконференция днес д-р Валентин Василев представи част от управленския си екип в общината.
Галина Георгиева ще поеме финансите, инвестиционните дейности и правното обслужване в администрацията, Ердинч Хасанов – хуманитарните дейности /където засега за здравеопазването и образованието/, но ще има ио ще, подсказа кметът Василев.
Младен Чакъров, който влиза в новия кметски екип след 20 години в системата на МВР, ще отговаря за обществения ред, охраната, контрола в строителството и транспорта.
Грижа за връзките на общинската администрация с обществеността и медиите поемат две познати на това поприще и досега дами. И двете са журналистки: Магдалина Банкова и Деница Дилова-Маркова. Магдалина Банкова до вчера бе PR на областната администрация, а Деница Дилова – главен редактор на излизащия до края на миналата година „Лудогорски вестник”.
Галина Георгиева прима съвсем логично това, че е зам.-кмет на Разград след изборната победа на ГЕРБ на местните избори преди по-малко от месец. Тя е юрист и магистър по финанси, почти целият й професионален път е преминал в областната администрация – от най-ниското ниво до върха. Омъжена, с едно дете.
Ердинч Хасанов е завършил Спортната академия със специалност спортна гимнастика и Стопанската академия в Свищов – финансов мениджмънт. В зората на демокрацията бе два мандата кмет на Ясеновец от СДС, после – в дебрите на частния бизнес. В момента на членува никоя партия, но бе сигурно най-щастливият човек в щаба на ГЕРБ в изборната нощ. И днес не скри, че е много развълнуван от факта, че разградчани са поискали и постигнали промяната. Силно се надява да бъде „човекът от народа” в администрацията, където ще настоява общинските служители да възприемат гражданите като по-важни от самите себе си.
Още промени престоят, каза Валентин Василев. Може да има още един или двама заместници, въпрос на анализ на работата в администрацията, който тече в момента по ресори и отдели. Вече са засечени „паразитни звена”, пенсионерите били 42-ма от общо 126 души щат.
Хората, които сега и които предстои да ви представя, съвсем не са с гарантирани места. Всичко ще зависи от това дали ще издържат на темпото на работа, която е много, ама наистина много, предупреди хората от екипа си д-р Василев.
Първата ни работа е бюджетът и участието ни в програмата „Региони в растеж”, по която община Разград вече има налични 20 000 000 лева, но до месец май трябва да има и проекта готовност за поне половината от тях, каза кметът.
Хората, които виждате да работят по новия център, чистят пропуски в изпълнението на проекта. Очакваме Държавна приемателна комисия, посочи още градоначалникът.
На прага на зимата от погледа му не е убягнала и новата спортна зала, която се ремонтира от доста време насам. Шефът на фирмата изпълнител обещал да приключат работа съвсем скоро и поел ангажимент със свои средства да изпълни пропуски още в проектирането като ВиК, примерно. Там се сблъскахме с още едно недоглеждане – модерна зала, а без лице, без нищо край нея. Място има – в пространството от моста до залата може да се появи детска площадка, фитнес на открито – кът, който разградчани ще посещават и без да има състезания в момента. Върху това се работи вече, каза В. Василев.
И обеща по-неформална среда на срещите с журналистите – без вратовръзки, когато другата работа през деня налага друго облекло и свободни разговори. Срещите ще са всеки вторник, на които екипът ще съобщава какво е свършил предната седмица и какво предстои в настоящата. Тъкмо в подкрепа на идеята за по-разчупения характер на пресконференциите кметът каза, че една от неотложните задачи – да се следят нивата на язовирите преди зимата, ще свърши заместничката му Галина Георгиева, която онзи ден – в качеството си на областен управител – е издала заповед на общината за това.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.