Габриела Данкова- държавна шампионка по бадминтон

Миналия петък и събота в Гълъбово се проведе Държавното индивидуално първенство за момчета и момичета 13 г. В надпреварата участваха състезатели от цялата страна. Момчетата бяха 57, а момичетата 72, съобщи председателят на СК „Бадминтон – Разград” Цветан Танев.
Шестима бяха в надпреварата нашите състезатели: Иван Стефанов, Габриела Данкова, Симона Накова, Моника Иванова, Джансу Ахмед и Хелин Сабри. Водиха ги треньорите Красимир Кръстев и Хафизе Неджибова.
Големия брой участници и пълното елиминиране постави състезателите пред голямо изпитание, така че до разпределение на призовите места достигнаха само най-подготвените бадминтонисти. В нашия отбор опитът се оказа решаващ – двамата най-опитни състезатели се представиха най-добре. Иван Стефанов зае 17-32 място на сингъл и 9-16 място на двойки.
bad1А Габриела Данкова, която от 2015 г. е национална състезателка, достигна до четвъртфинал на сингъл и зае 5-8 място. На двойки в тандем със състезателка на домакините категорично надиграха останалите и се изкачиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка спечелвайки златните медали.
Идния петък и събота в Стара Загора ще се проведе Държавното лично първенство за 15-годишните. Подготовката на нашите състезатели за този шампионат е добра, така че очакваме те да се завърнат с медали от това състезание.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.