В Световния ден на бирата: Жените, които пият бира, са по-щастливи

Едно скорошно проучване показва, че бирата може да помогне на жените да подобрят своето здраве, ако се консумира с мярка, разбира се.
Едно проучване, организирано от изследователския център в Университета в Гьотеборг, Швеция, показва, че жените, които пият бира и в същото време се забавляват или релаксират, редуцират риска от инфаркт.
Според професионалистите, участващи в проучването, жените, които пият бира два или три пъти в седмицата, страдат с 30 % по-малко от онези, които не го правят.
Тук става въпрос не само за ефекта от самата напитка, а и за отражението върху околната среда.
Когато пият бира, жените са често сред свои приятели, разговаряйки и забавлявайки се, разменяйки си съвети и мнения по важни за тях въпроси от живота, а всичко това повишава усещането за радост, като повишава нивото на серотонина – субстанцията, която е отговорна за щастието, която им позволява да са по-спокойни, да преодоляват трудните моменти през деня, да се наслаждават на момента.
Една друга важна информация, предадена чрез проучването, е тази, че 85 % от жените, които пият бира, се чувстват по-щастливи от другите жени на тяхната възраст, които не пият.
Тази напитка въздейства също и върху сърдечните заболявания, защото дамите, които имат тези моменти на релакс, реагират на стреса с много по-добро настроение, елиминирайки състоянието на нервност.
Все пак е необходимо да се спазва мярката при тези напитки, защото изследването доказва, че повишената употреба на дестилати от страна на жените, по-честата употреба от 1 – 2 пъти месечно, може да повиши с 50 % риска от ракови заболявания.
Това изследване е направено за период от 50 години и е публикувано в списание “Journal of Primary Health Care“. За 32-годишен период на изследвания са направени проучвания върху 1500 жени на средна възраст, които са приемали бира, вино и дестилати, и са изследвани влиянията на напитките върху заболяванията, които са имали. Сред тях е имало 185 жени с прекаран инфаркт, 160 – с диабет, 345 – с онкологични заболявания.
Резултатите показват, че бирата може да помага в забавленията на дамите, но трябва да бъде консумирана с мярка, за да не предизвиква усложнения на здравето.

Източник: italiafeed.com
Превод Нели НИКОЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.