В Международния ден на театъра – авторски спектакъл „Ех, младост“ на Елван Демир от Бурса

Днес – Международен ден на театъра – на разградска сцена ще има своята премиера авторският спектакъл „Ех, младост“ на турската режисьорка и телевизионна водеща Елван Демир. В представлението участват трупата от Сцена „Назъм Хикмет“ на Театрално-музикалния център.

Елван Демир е завършила специалност „Турски народни песни и танци“ и води две телевизионни културни предавания в Бурса. В тематично предаване за музикалните традиции на Балканите се запознава с представители на разградската сцена „Назъм Хикмет“. Тогава се стига до общ проект музикално-сценичен проект.
Режисьорката предлага на зрителите музикална, песенна и танцова разходка из почти всички етнографски области на Турция. Сюжетът проследява живота на двама души от младините до старостта и представя различни традиции, обичаи и обреди. Представлението е на турски език, с превод на български.
Звученето на песните е дело на Шукран Шукри-Адрианова, хореографията -на Виолета Желязкова и Зехти Бамов, а сценографията – Теодор Даскалов.
Спектакълът вече има и международна покана – на 24 април ще бъде представен в Бурса. В България първо ще гостува в Шумен, Търговище и Русе, обяви в аванс директорът на Театрално-музикалния център Тодор Мадолев.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.