В Кубрат – нов социален проект в подкрепа на деца и родители от уязвими групи

По Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 в Община Кубрат започва изпълнението на проект за предоставяне на интегрирани социални услуги за деца и родители от уязвими групи в общината., съобщиха от общинската администрация. Общата стойност на проекта е 342 064 лв., а срокът за изпълнение на дейностите е до края на 2018 г.

Основните му цели са разширяване обхвата на социалните услуги от комплексен тип в местната общност за подобряване готовността на децата от 0 до 7 години за включване в образователната система; създаване на местна мрежа за социална подкрепа и формиране на родителски умения сред уязвими социални групи; подобряване материалната база в Общината за повишаване качеството на услугите, свързани с грижата и развитието на децата от 0 до 7 години от уязвими социални групи.

За предоставянето на интегрираните социални услуги ще бъдат назначени и наети специалисти в областта на социалните дейности, здравеопазването и образованието.
Ще бъде предоставена допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище. Предвижда се в изпълнение на дейността да бъдат създадени летни училища, като целта е да се доразвият или да се съхранят придобитите когнитивни и социални умения на децата в предучилищното образование.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.