Второ дело срещу д-р Бранимир Мичев влезе в съда с фалстарт

Днес пред състав на Разградския районен съд застана като подсъдим д-р Бранимир Мичев, този път по обвинение в присвояване и измами.
В съдебната зала се явиха седем от призованите свидетели, а други четирима отсъстваха. Сред неявилите се бе и един от наследниците на пострадал свидетел, починал в съдебната фаза на процеса. Тъй като е бил нередовно призован и при евентуален старт на процеса би било нарушено правото му да бъде конституиран като частен обвинител и граждански ищец, ход на делото не бе даден.
Следващото съдебно заседание бе насрочено за 6, 7 и 8 юли.
Припомняме, че д-р Мичев има вече една осъдителна присъда от Окръжния съд от 6 месеца лишаване от свобода със срок на отлагане 3 години и глоба от 600 лв., за използване на чужди банкови карти. Тя бе потвърдена на втора инстанция от Апелативния съд и се очаква решение на Върховния съд. По днешното дело той е обвинен от прокуратурата за присвояване на лекарства, собственост на разградската болница, и за въвеждане в заблуждение на пациенти, че за лечението им са необходими скъпоструващи лекарства и консумативи, с цел да набави за себе си имотна облага. Нанесените щети и вреди според държавното обвинение са общо над 8500 лева.
/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.