Вторите дебати между кандидатите за президент на САЩ премина под знака на взаимните обвинения

Републиканският кандидат за Белия дом Доналд Тръмп заяви, че ако стане президент и поеме отговорност за законността в САЩ, неговата съперничка Хилари Клинтън ще е в затвора, предаде Асошиейтед прес.
„Тя трябва да се срамува от себе си, защото изтри имейлите си“, каза Тръмп.
Освен това републиканският кандидат обвини съпруга й, бившия президент Бил Клинтън, че е злоупотребявал с жени и че онова, което е правил с жените, никога не е било правено в политическата история.
Представители и на демократите, и на републиканците осъдиха като „антиамериканско“ изявлението на Доналд Тръмп, че ще тикне в затвора Хилари Клинтън, ако бъде избран за президент, предаде Асошиейтед прес.
Хилари Клинтън и Доналд Тръмп участваха в по-интимен, в т.нар. „таун хол“ формат, в който както модераторите, така и зрителите (група нерешили за кого да гласуват избиратели) бяха с тях на сцената.
Хилари Клинтън се e представила по-добре от Доналд Тръмп във вторите кандидатпрезидентски дебати в Сейнт Луис, щата Мисури, според допитване на телевизия Си Ен Ен. 57 на сто от анкетираните са посочили кандидата на демократите за победител, а 34 на сто са отговорили, че Тръмп се е представил по-добре. Допитването няма общонационален характер, отбеляза Си Ен Ен.
Определяният като решителен телевизионен сблъсък между двамата основни кандидати за Белия дом премина под знака на взаимните нападки, като в много моменти границата на добрия тон беше премината. Редица американски медии определят дебата като „груб“, „мрачен“, „ожесточен“ и дори „грозен“. Както Тръмп, така и Клинтън се стремяха да подчертават недостатъците и грешките на другия, вместо да предлагат решения и политики.
В Сейнт Луис Тръмп отново се извини за изказванията си, а Клинтън посочи, че те са показателни за цялостния му характер, който не се вписва в длъжността президент.
Двамата обсъдиха и кризата в Сирия. Бившият държавен секретар се обяви за забранена за полети зонa и изключи възможността за изпращане на американски сухопътни войски там. Тя се застъпи и за разследване за военни престъпления срещу режима на президента Башар ал-Асад и Русия. От своя страна Тръмп отново обвини както Клинтън, така и администрацията на президента Барак Обама за ситуацията в региона и изненадващо изрази несъгласие с идеите за Сирия на кандидата си за вицепрезидент Майк Пенс, който заяви, че Съединените щати е възможно да нанесат удар по режима на Асад.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.