Водачът, обвинен за смъртта на младото семейство от Езерче, не се признава за виновен

Днес Разградският окръжен съд даде ход на делото срещу 27-годишния Феиз Феиз, обвинен за смъртта на 22-годишния си първи братовчед и негов съименник Феиз Феиз и 20-годишната му съпруга Анисе Феиз от разградското село Езерче.
Според обвинителния акт подсъдимият е пристигнал в Разград със съпругата и сина си, но те се върнали, а той останал в града по работа и впоследствие тръгнал да се прибира за Езерче с колата на братовчед си, който пътувал със съпругата си. Първоначално седнал на задната седалка, но по пътя двамата братовчеди си разменили местата – това според прокуратурата се доказва от съдебно-медицинската експертиза и направения оглед. Валял силен дъжд и около 16 ч. когато стигнали землището на село Осенец след ляв завой водачът загубил контрол над управлението на автомобила, колата занесла и излязла извън пътното платно, като се ударила последователно в две крайпътни дървета. Автотехническата експертиза сочи, че причина за катастрофата е т.нар. аквапланинг, който се е получил поради превишената скорост от 98,8 км в час. Двамата съпрузи са починали на място, пострадал е и водачът.
От обясненията, които даде подсъдимият Феиз Феиз в съдебната зала обаче стана ясно, че той не се признава за виновен, като твърди, че не е карал колата, а е бил през цялото време на задната седалка зад шофьора.
На въпроса защо на снимките, направени при огледа на местопроизшествието, братовчед му е на задната седалка, подсъдимият не можа да даде обяснение.
След разпита на явилите се свидетели и вещи лица, делото бе отложено за 8 януари. Тогава ще бъдат разпитани един неявил се днес свидетел и експертът, изготвил автотехническата експертиза.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.