Взривът в Брюксел е терористичен акт

Атентаторът на Централната гара в Брюксел е мъртъв, съобщи белгийската прокуратура, предава БНТ. Няма пострадали граждани при експлозията снощи. Мъжът е задействал бомбата след като е бил забелязан от военен патрул.
Според експерти, мощността на устройството не е била голяма. Като предпазна мярка беше евакуирана не само гарата, но и историческият център на Брюксел.
Полицията и прокуратурата съобщиха, че са ликвидирали атентатор-самоубиец, който е взривил куфар, пълен с експлозиви. Така той привлича вниманието на военните и те откриват огън по него. Мъжът е носил и колан с експлозиви.
Ерик Ван Дер Сипт, генерален прокурор: Около 20:30 имаше експлозия на Централната гара в Брюксел. Има заподозрян, който е застрелян от военните, които са разположени на гарата. Не знаем дали мъжът е жив или мъртъв. Няма жертви. Разглеждаме случилото се като терористична атака.
След като е ликвидиран атентаторът, полицията унищожава с контролиран взрив колана с експлозиви.
Белгийският премиер Шарл Мишел свиква днес извънредно заседание на съвета за сигурност на кралството заради случилото се на централната гара.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.