Вещица на Коледен празник? Да – в детската пиеса на разградския театър

Вещица на Коледен празник? Звучи невероятно, но е възможно. А историята е забъркана от автора и режисьора на детския спектакъл „В очакване на Дядо Коледа“ Съби Събев.
Премиерата на най-новото заглавие в афиша на ДТ „Антон Страшимиров“ е днес от 11.30 часа на сцената на Общинския културен център.
Съби Събев пак прави екшън за децата и неочаквана развръзка – нали доброто побеждава винаги? Та и тук – даже и в характера на вещицата.
Куп препятствия преодоляват героите по време на организацията на Коледния празник, но успяват и предават коледното настроение на децата в очакването и посрещането на добрия старец.
Сценографията на постановката е на Теодор Даскалов. Оригиналните костюми са дело на младата художничка Мартина Варийска, завършила „Сценография и екранен дизайн“ в НАТФИЗ. Музиката и песните са на композитора Георги Гърчов от група „Грамофон“.
В коледната приказка участват Николай Сяров, Боряна Йорданова, Цветана Радушева, Веселин Борисов, Петьо Горанов, Димитрина Гинева, Валентина Панова и Лъчезар Хальов. Гримира ги Цвета Драева.
Трупата ще покаже спектакъла „В очакване на Дядо Коледа“ за разградските деца поне още веднъж – засега „закованият“ час е 11.00 на 11 декември. Възможно е да има и още. Ще го видят малчуганите в Исперих, Варна, Бяла, Пещера и село Крепча. А мобилната му версия – хлапетата в детските градини.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.