Ветеринари готвят масови протести

Ветеринарните лекари се готвят за масови протести заради отказ на държавата да им изплати дължимите средства за извършените дейности по контрол и ликвидиране на болестите по животните. Това съобщи д-р Мирослав Първанов от Българския ветеринарен съюз.„Няма да ни бъдат разплатени основни мероприятия, в които ние сме вложили сериозни средства. Ваксинация за син език, изследването за туберкулоза – аргументът е „Няма пари“, каза той.

По думите на д-р Първанов, държавата дължи на частните ветеринари 15 млн. лева, от които ще бъдат платени само 5 милиона лева. Според ветеринарите останалите пари са отклонявани за други дейности противозаконно. Ветеринарният съюз подготвя реакция на решенията на Фонд „Земеделие“:

Завеждане на жалба във Върховния административен съд, сигнализиране на всички възможни институции за нарушенията на закона от Държавния фонд земеделие и МЗХ. Ние излизаме в готовност за масирани национални протести, ако спешно Държавният фонд не промени тези указания, обясни пред „Хоризонт“ д-р Мирослав Първанов от Ветеринарния съюз.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.