Васил Карадимов на 80!

Кметът на Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, областният управител Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов бяха гости и поздравиха художника Васил Карадимов за 80-годишния му юбилей.

„Вашето име е синоним на успех. Творчеството Ви подчертава уюта на Лудогорието, а артистичното пресъздаване на нашия край го превръща в притегателен център за ценителите на изкуството Ви”, каза в поздравлението си към рожденика д-р Василев.

Откупка на творба на именития художник пък беше подаръкът от Областна администрация – Разград за юбиляра.

„Щастлив съм, че споделям прекрасния празник с Вас и имам удоволствието да съм съвременник на Вашите творчески постижения! Най-много обаче ме радва, че създавате своите шедьоври в нашия общ дом – Лудогорието – и сте част от уникалния и богат с духовност регион. Вие сте истински културен посланик на Област Разград пред света“, обърна се към Васил Карадимов Гюнай Хюсмен.

От своя страна Карадимов благодари на съпругата си – негова муза, куратор и пръв критик. „Подбрах картини от различни периоди в творчеството ми, които показват пътя, който съм изминал. Надявам се да възприемате духовното послание, което изпращам към вас, да възприемате вълнението и стремежа ми, волята да правя голямо изкуство. Смятам, че изкуството трябва да говори, творбата не трябва да бъде мъртва, трябва да ангажира зрителя, да възпитава, да обучава и по този начин всеки един от нас, когато общува с изкуството, да чувства благородното му влияние“, каза художникът пред почитателите на изкуството му и свои приятели ателието, което е и своебразна художествена галерия.

Поздравителен адрес до юбиляра изпрати и председателят на Съюза на българските художници Любен Генов.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.