ВАС потвърди пробацията на собственика на „Автобустранс” – Разград

Апелативният съд във Варна потвърди присъдата на собственика на „Автобустранс” ЕООД Боян Минчев, постановена от Разградския окръжен съд.
Припомняме, че Минчев получи наказание пробация, включващо пробационни мерки в рамките на осем месеца. Той бе признат за виновен в това, че е декларирал неверни данни за изминат пробег на автобусите по градска линия №5 пред Общината, на базата на които е получил неправомерно субсидии.
Апелативният съд приема, че деянието е извършено чрез съставяне на документи с невярно съдържание –при деклариране на 4853 курса. Чрез тези документи е въвел в заблуждение служителите на Община Разград , които въз основа на декларираните пробези са разпределили отпуснатите от държавата средства за компенсиране на загубите по вътрешноградския транспорт на „Автобустранс” ЕООД и дружеството е получило чуждо движимо имущество – субсидии в размер730,62лв. от държавния бюджет. Деянието е осъществено при пряк умисъл, доколкото подсъдимият е предвиждал облагодетелстването за управляваното от него дружество, и настъпването на щета за бюджета, чрез личните му действия по обявяване на недействителен пробег, се казва в мотивите на съда.
Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.