Българското посолство в Атина сформира кризисен щаб заради пожарите в Гърция

Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев разговаря с временно управляващия българското посолство в Атина Веселин Иванов заради пожарите, бушуващи на територията на Гърция, съобщиха от ведомството. По разпореждане на Георгиев в дипломатическата мисия е сформиран кризисен щаб, който ще бъде на разположение на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Гърция.

Открита е и гореща телефонна линия, на която българите могат да потърсят съдействие, в случай на необходимост: +30 6937 096 220.

До момента няма български граждани, които да са търсили помощ от посолството в Гърция. Няма и данни за засегнати или бедстващи българи в следствие на пожарите.

Във връзка с усложнената обстановка министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в районите на пожарите, да се информират предварително за актуалната ситуация и да избягват засегнатите от огнената стихия места.

„Призоваваме българските граждани да следват стриктно указанията на местните власти, включително и забраната за движение на превозни средства в определени пътни участъци, за да не бъде затруднявана работата на властите по потушаване на пожарите“, съобщава външното министерство.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.