„Българе“ представиха „Последната нощ на Апостола“, ще идват всяка година в Разград

Навръх 19 февруари разградчани стаиха дъх в стегнатото си от емоциите гърло в залата на Общинския културен център. Пред тях – с текст, музика, песен и танц – на сцената артистите от националния ансамбъл „Българе“ представиха подвига и предателството, саможертвата, мъката и болката от загубата и неописуемата радост от бленуваната свобода в разтърсващия сетивата спектакъл „Последната нощ на Апостола“.
В завладяващи актьорски превъплъщения Димитър Селенски показа шест различни образа на съвременници на Дякона, а пък с невероятната си игра край и зад него млади хора накараха публиката почти до финала да се пита те актьори или танцьори са…
IMG_9423 (1296 x 864)Емоция! Гордост! Размисъл! Нов прочит на отрязък от историята ни! Всичко това го има в поредното тематично послание на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, чиито спектакли „Това е България“, „България през вековете“ и „Албена“ разградчани вече са гледали.
IMG_9446 (1296 x 864)А снощи – пак от сцената – очи в очи, получиха обещанието от хореографа и продуцента на ансамбъл „Българе“ Христо Ив. Димитров, че ще са сред щастливците в страната, защото от тук насетне „Българе“ ще идва в столицата на Лудогорието всяка година.
E-Razgrad.bg е медиен партньор на спектакъла.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.