Бронз за Сашо на държавното по борба, преди месец му пожелаха късмет с курбан със 700-килограмов бивол

Исперихският борец Сашо Лозанов постигна нов успех – завоюва трето място в България и бронзов медал на проведеното държавно лично първенство по свободна борба за кадети в град Сливен.
246 борци от 43 клуба по борба са се състезавали в Сливен, исперихчанинът се бори в категория до 63 килограма – в схватките е участвал в 6 срещи – със съперници от Айтос, Сливен, Пловдив, Шумен и Хасково, които са завършили с 4 победи с туш, една загуба и победа с точки.
Сашо Лозанов е участвал в това първенство от името на разградския клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ с лични треньори Нермидин Якуб и Денис Музафер, иначе се състезава в македонски клуб по борба „Лирия“ с треньори Люлзим Вренези, Нехат Ксафери, Седат Бафтию и Суфиян Исмаил.
По време на подготовката борецът е свалил 7 килограма , за да може да се състезава в неговата категория – до 63 килограма.DSC_1395-e1452425782532-800x400
А миналия месец в Исперих бе направен голям курбан за Сашо. Поводът бе златният му медал на 11-я турнир по свободна борба за кадети „Стоте войводи“ през октомври в град Сливен. Явно е било на късмет!
Мехмед АЗИЗ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.