Бразилски футболисти в галерията, художници на мач на „Лудогорец“, а Орлите ще подредят своя авторска изложба в Разград

Много колоритна, интересна, семейна, но интернационална изложба бе открита в Стъклената зала на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград.
Лили Рикардо е художничка от Сао Пауло, Бразилия, а Теодор Тончев е художник от Русе. Двамата наскоро сключиха брак, а изложбата е техен дебют в България.
Двамата показват по 21 свои произведения на коренно различна тематика. Лили е сътрудничила на неправителствени организации по проекти със социално-образователни мерки спрямо лишени от свобода и социално слаби хора, както и хора с различни психични заболявания. Има траен интерес към българските народни приказки и в Разград са точно картини по мотиви на тези приказки, които тя нарича „вълшебни истории“.
Теодор е магистър по „Право“, рисува със замах, изразява чувствата си пряко чрез цветовете и когато рисува, го прави направо върху платното с мастило или маслени бои и не ползва скици, каза на откриването на изложбата директорът на галерията Тодор Тодоров.
Накрая си пожела да види бразилски футболисти сред рисунките с обещанието, когато това стане, да отиде на мач на „Лудорец“. Думите му бяха като дърпане на дявола за опашката – при ценителите на четката и платното влязоха Рафаел Форстър и Лукас Саша. Двамата разгледаха цялата галерия. А Лукас Саша ще чака Тодор Тодоров да му махне от нейде на централната трибуна на следващия мач, за да получи фланелката на футболиста лично от него.
Днес в галерията подготвят сертификат за приятелство с двамата играчи на разградчани. Предстои и специална среща, на която всички футболисти на „Лудогорец“ ще получат блокче за рисуване и 22 цвята бои. След това те ще подредят своя авторска изложба в галерията.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.