Борисов: Дъщеря ми плаче и киселее, но няма да я пратя на държавна работа, затова и Добрев трябва да си ходи

„Оставката на Добрев трябва да бъде приета. Казах му тази сутрин – ако не я приемат, пак да я внесе. Ние обещахме да няма роднински назначения. Където има, да си ходят. Моята дъщеря седи вкъщи, плаче и киселее, но няма да я пратя на държавна работа“. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция в Евксиноград по повод очакваното гласуване на оставката на Делян Добрев като депутат днес.

„Ние 2009 дойдохме и обещахме да няма роднидни в бордовете, да няма партийни назначения. Защото имаме и другия пример. Финансовият министър. Той уволни жена си и тя седи вкъщи и киселее. И моята сестра, като всеки лекар искаше да стане принципал на една болница. Тя до ден днешен кълне Москов, но истинският виновник съм аз. Аз ги помолих да не я назначават. Моята дъщеря, ако я пратя в частна фирма, заминава фирмата“, каза още Борисов.

Реакцията на партията е разбираема, защото той е в партията от началото. Тук мисля, че е грешката на партията. Толкова ангажираната ми програма не ми позволи да се видя с тях“, каза Борисов.

Разговарях с Добрев в неделя сутрин. Ние сме длъжни да покажем, че оставката е и морален акт. Тогава хората могат да оценят плюсовете и минусите на един човек. Да, партията иска да остане и той е добре дошъл“, каза още Борисов.

„Отдавна думата кум няма значение в обществото както е било в едно време – да ходиш да взимаш. На кум вода се не гази. Сега младите хора търсят някой приятел, който да сложи един подпис, за да узаконят акта“, коментира премиерът.

„Делян Добрев винаги е бил безспорен професионалист и авторитет в града си. Затова и реакцията на партията е нормална“, допълни Борисов и призова кметът на Хасково Добри Беливанов също да подаде оставка.

„Оставката е морален акт. Така и хората могат да оценят и преценят качествата на един човек. Инатът на кмета да не си отива, заедно с Делян Добрев, не го разбирам. Това си е негово право. Моралното е кмета на Хасково Добри Беливанов да си подаде оставката и да има нови избори в града“, каза още премиерът, но не пожела да коментира вероятността Делян Добрев да се кандидатира за кмет.

Той не подмина темата и за „войната“ между президента Румен Радев и ГЕРБ, но е на мнение, че отношенията му с държавния глава са прекрасни.

„До този момент с президента Румен Радев имам прекрасен диалог. Той може да ме държи отговорен, ако мой министър или аз сме говорили по начин, който уронва неговия престиж и неговата институция. Парламентът има свой живот и всеки ден там е битка всеки глас е важен“, обясни министър-председателят.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.