Бойни техники и концерт на занятие по начално военно обучение

Демонстрации по бойни техники и концерт се редуваха с лекции по военна история на България, състоянието на съвременните въоръжени сили на страната и защита при бедствия и аварии по време на днешното комплексно занятие във връзка с подготовката на страната за отбрана в залата на Общинския културен център в Разград.
Гости на семинара за ученици от 9 и 10 клас, организиран от Военно окръжие – Разград, бяха областният управител Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, директорът на ОДМВР – Разград Ивайло Йовчев и директорът на ППМГ „Акад. Н.Обрешков“ Мануел Василев, съобщават от пресцентъра на областната администрация. До обяд занятието бе за ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ – Разград, ППМГ „Акад. Н.Обрешков“, ПГВМЗ „Александър Стамболийски“ – Лозница и Спортно училище – Разград. „От четири години учениците на тази възраст имат по 5 часа годишно, свързани с подготовката на страната за отбрана, за пръв път решихме да ги проведем като по-мащабно събитие“, обясни вр.и.д. началникът на Военно окръжие – Разград майор Красимир Маринов. Лекциите се редуваха с изпълнения на Младежкия духов оркестър към ЦРД – Разград, певците Християна Наковска и Павел Матеев, демонстрации на борците и боксьорите от Спортното училище и на ръкопашен бой и бойни техники от курсанти от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ – Шумен от Националния военен университет „Васил Левски“.
А две курсантки от Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“ – Варна представиха учебното заведение, в което се подготвят.
Следобедните занятия са за ученици от останалите разградски гимназии, Занятие ще има в Исперих, Завет и Кубрат.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.