Божидара Цонева от Езиковата гимназия заминава на космически лагер в САЩ

В конкурс, организиран от посолството на САЩ в България, участваха и ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф” – Разград. След отчитането на резултатите, журито избира и двама ученици от България, които ще участват в едноседмичен Международен летен космически лагер в САЩ.
Единият от щастливците е Божидара Светославова Цонева от VІІІ „а” клас на Разградската езикова гимназия, съобщиха добрата новина от училището.

„ В началото на месец март г-н Люис Колинс (учителят ни по английски език от САЩ) ни запозна с поканата за кандидатстване за Международен космически лагер, Хънствил, Алабама – разказва Божидара. – Реших да участвам, като в моето мотивационно писмо изразих интересите си към някои от дяловете на науката, участията ми в извънкласни дейности (астрономия и роботика), бъдещите ми стремежи и как това ще помогне на моето развитие и училището ми. След около две седмици получих известие, че съм поканена на интервю. Радвах се, че ще имам възможността да представя не само себе си, а и училището. Задаваха ми различни въпроси: по какъв начин съм свързана с науката; как ще опиша България; ако ме изберат да участвам в Space Camp, как ще използвам наученото там, когато се върна в България и много други.
Три дни по-късно получих имейл с поздравления, че съм избрана да бъда един от двамата ученици, представящи България в Международния космически лагер. Там ще сме връстници от цял свят, за да станем приятели и да тестваме способностите и знанията си по точните науки.“
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.