Благотворителен концерт и ритуал за Деня на храбростта в Разград през първата седмица на май

От 18.30 часа утре вечер в Общинския културен център е благотворителният концерт „Да сбъднем мечтата на Крис“. Събраните парички ще са на 10-годишното момче, което има проблеми със слуха.
Възпитаниците на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ са на сцената на следващата вечер – 5 май, но в читалище „Развитие”. Концертът „Празник на изкуствата” е по повод патронния празник на училището.
Тържествата за 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия са от 11 часа. Признателни граждани ще участват в ритуала по поднасяне на венци и цветя пред паметника „Св. Георги” на площад „Възраждане”.
Вечерта е за Младежката формация за театър „Импулс“ към читалище „Развитие 1869“. Талантите ще представят своя спектакъл „Скъпа Елена Сергеевна“. Начало на представлението е в 19 часа.
В ранния следобед на 8 май на Ларгото е Празникът за Европа. Специален гост ще бъде ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.
А от днес до 26 май в библиотека „Проф. Боян Пенев“ може да бъде видяна пътуващата изложба „Парцалени картини“ на унгарската приложничка Жужа Керестеш.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.