Библиотеки на открито „отварят врати“ днес в Разград

Библиотеки на открито ще “отворят врати“ в 16.00 часа днес в Разград. Стелажите с форма на къщички и стъклена фасада, са „заредени“ с по няколко, различни по жанр, четива. Вратичката не се заключва, за да има всеки достъп до книгите. Непосредствено до  книжния рафт има пейка, на която читателят ще може да прекара колкото време иска с четивото в ръка.„Прочети, върни или замени“ е мотото на инициативата, уточни Виолета Антонова, главен експерт „Култура” в община Разград. Библиотеките на открито са три – едната е точно до Общинския културен център, втората – в градинката до паметника на Иван Ведър, а третата – в Градския парк.
Първото зареждане на книжните рафтове е от дарителския фонд на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“. От общината се надяват разградчани и гостите на града да откликнат на поканата и да заменят книгите с четива от собствените си библиотеки. Книги, които искат да споделят с другите.
Интересното предложение е на общината и библиотеката по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.