Атаката в Лас Вегас е била внимателно планирана

Полицията в Лас Вегас разкри нови подробности за стрелеца, който уби 59 души и рани над 500 по време на концерт в града на хазарта. Оказва се, че атаката е била планирана, а не просто нападателят Стивън Падок да е изгубил разсъдъка.

Той е монтирал множество камери в и около хотелската си стая и в дома си, очевидно, за да следи за приближаването на служители на реда.

Следователите все още се опитват да установят мотива му, но са сигурни, че атаката е внимателно планирана.
Извършителят е имал над 50 огнестрелни оръжия на 3 различни места, включително в хотелската стая и жилищата си. В автомобила на стрелеца са открити 5 пистолета, 2 пушки и много муниции, а в хотелската му стая и в дома му – още 48 огнестрелни оръжия, стана ясно по-късно на пресконференция на заместник-шерифа на града Кевин Макмахил.

„Очевидно този човек е обмислял предварително действията си, броят на оръжията в стаята и типа им показва, че всичко е планирано предварително“, допълни шерифът Джо Ломбардо.

Освен това се оказа, че Падок е стрелял цели 9 минути.

„Получихме обаждане в 22 часа и 8 минути и след преглеждане на видеозаписите установихме, че извършителят е стрелял в продължение на 9 минути. Както се вижда и на видеозаписите, появили се в публичното пространство, първоначално е било трудно да се определи откъде точно е стрелял. Впоследствие установихме, че е стрелял от хотела и изпратихме екип, които да го нападне“, допълни Ломбардо.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.