Архитект Радан Донев – носител на наградата на името на Никола Икономов

Архитект Радан Донев получи тази вечер лично от кмета на Разград д-р Валентин Василев наградата на името на Никола Икономов.
Тържеството бе в една от залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. В Деня на народните будители председателят на ОбС Надежда Радославова обяви единодушното решение на местния парламент за удостояването на арх. Донев с престижното отличие.
Архитект Радан Донев има личен принос за съвременния облик на града. Бил е 10 години главен архитект на Разград. Точно тогава е изготвен общият градоустройствен план на града, генералният комуникационно-транспортен план, плановете на зелената система и на канализацията.

Архитект Донев е бил отговорник и координатор и за проектирането и строителството на сградата на Общинския културен център. По негови проекти са покритият общински пазар, Домът за възрастни хора, както и реконструкцията и обзавеждането на четири основни отделения в разградската болница. Негова е идеята община Разград да кандидатства и реализира проекта за благоустрояването на шест квартала.

След церемонията празничната вечер продължи с концерт на хор „Железни струни“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.