Априловци от Исперих – отново победители в областното състезание за защита от бедствия

За втора поредна година отборът на ОУ „Васил Априлов” – Исперих стана комплексен победител в Областното състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.
Надпреварата се проведе на базата на “Аварийно-спасителния отряд” за 16-та поредна година. Този път се включиха 7 отбора от общините Самуил, Цар Калоян, Лозница, Исперих, Кубрат, Завет и Разград.
Mladspasitel_3Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения в обособени 4 учебни центъра, всеки с по няколко модула:
I – ви учебен център „Защита при бедствия”- Действие при природни бедствия – земетресение и наводнение;
II – ри учебен център „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”;
III – ти учебен център „Пожарна безопасност”;
IV – ти учебен център „Първа помощ”.
Участниците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. Целта на състезанието бе да се провери нивото на знанията за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари и промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на ГДПБЗН сред подрастващите.
Участието в състезанието е отборно. Всеки отбор се състои от четирима състезатели и един ръководител – педагог. На първо място се класира отборът, получил най-много точки от сбора на точките от теоретичния и практически изпит (максимален брой 60+240=300).
Тази година първенец в надпревара стана отборът на ОУ „Васил Априлов” – град Исперих с комплексен сбор точки 259,5. С 241,5 точки на второ място се класираха децата от СОУ „Христо Ботев” – Лозница. Трето място с 233,5 т. зае тимът на ОУ „Васил Левски” – град Разград.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.