Ансамбъл „Лудогорче” – втори на международен етнофестивал

Талантите от Детския танцов ансамбъл „Лудогорче” към Капанския ансамбъл станаха втори на XVII Международен етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” в III възрастова група /15-16 г./, проведен в края на миналата седмица в Хасково.
Изключително сме доволни от представянето на децата, казаха днес пред журналисти ръководителите на състава Павлин Занев и Светломир Петков. На първо място били класирани танцьори от училище по изкуствата с профил „Хореография” във Варна. Това направило състезанието не съвсем равностойно, но затова пък наградата за изпълнението на разградчани – още по престижна.Големият концертен състав на „Лудогорче” се представил с танца „Грамофон” на хореографа Румян Занев.
Малките танцували „Капански танц” и „Игра с кукли”, също на Румян Занев.
Във фестивала участвали близо 2000 деца от 6 държави – България, Сърбия, Индия, Македония, Босна и Херцеговина.
След безспорния си успех в Хасково, вече напълно уверени за представянето си пред публика и жури, в началото на юли лудогорчетата ще заминат съвсем спокойни за Прага – на следващия международен фестивал в програмата им това лято.
Там игралците ще включат още нещо в програмата си – танцът „Българска китка”, в който шест двойки танцьори представят заедно и поотделно всички етнографски области на България – с характерните носии и танци.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.