Ангелкова срещу Симеонов: Проверките не трябва да вредят на имиджа на курортите ни

Министърът на туризма Николина Ангелкова изглежда също се противопостави срещу „шумните“ проверки на вицепремиера Валери Симеонов срещу шумните заведения в Слънчев бряг. И по-точно срещу показността, като Англекова е категорична, че въпросните проверки, които всъщност са извършени от прекия ѝ началник Симеонов, в чиито ресор като вицепремиер попада туризма, не трябва да вредят на имиджа на страната.
„Мислим за диалог и за това, да се намери баланс. Проверките по Черноморието не трябва да вредят на имиджа на курортите ни“, обяви в предаването „Събуди се“ по „Нова телевизия“ Ангелкова.
Според нея равносметката от тези проверки ще се отразят и на следващия летен сезон.
„Трябва да се реши статутът на националните ни курорти. Сега не се прави разлика между община и курорт“, добави тя.
„С определянето на статута на националните курорти ще може да отговорим на нуждите на туристите, които почиват в тях и на бранша. Регулацията ще бъде въведена с промени в Закона за туризма, като измененията трябва да са готови до октомври. Определянето на статута ще регулира всяка дейност, както инфраструктурата, така и архитектурната визия и градоустройствените параметри. Освен това ще се регламентира шума, като могат да бъдат обособени отделни зони за отдих, за забавления и за търговия“, уточни министърът.
Тя посочи, че във всички туристически държави има известни курорти за забавление, както и определени места за семейна почивка, така трябва да е и в България.
По думите ѝ правилата трябва да се спазват, но е важно и начинът, по който се правят проверките.
„Те не трябва да вредят на българския туризъм. Резултатите ще ги видим една година по-късно“, заяви министърът на туризма.
Ангелкова заяви още, че България става утвърдена туристическа дестинация и вече не е нискобюджетна страна за туризъм.
Тя уточни още, че акцията на вицепремиера Валери Симеонов не е била координирана с нея. Попитана дали е говорил със Симеонов за акцията, тя отговори, че все още не е имала възможност да говори с него.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.