Али Салиев – номиниран за наградата “Никола Икономов”

По случай 1 ноември – Деня на народните будители, Инициативен комитет от педагогическия колектив на Спортното училище в Разград и група граждани номинират за удостояване с наградата на името на Никола Икономов Али Салиев Адемов – педагог, учител, треньор и ръководител на клуб по борба, почетен гражданин на град Разград. Предложението съветниците ще обсъдят на предстоящите заседания на постоянните комисии на ОбС в Разград утре, във връзка с предстоящата сесия на 12 октомври.
Али Салиев е роден е на 19.07.1945 г. в с. Бисерци, Разградска област. Средното си образование завършва в Педагогическото училище в град Разград през 1962 г. Висшето си образование придобива през 1970 г. след дипломиране в Националната спортна академия (тогава ВИФ) – София и започва работа като треньор по борба към Физкултурно дружество „Лудогорец“. От 1980 г. е учител и старши преподавател в Спортното училище в Разград, а от 2007 г. е преподавател по спортна подготовка – профил борба.
От 1991 г., с учредяването на Клуба по борба в Разград, е избран за негов изпълнителен директор, която длъжност заема и досега. Със своя дългогодишен педагогически опит като учител, треньор и ръководител на клуба по борба, Али Салиев има изключителен принос в подготовката, израстването и достойното представяне на десетки наши талантливи спортисти, носители на много национални и международни награди, се изтъква в докладната записка.
За постигнатите професионални успехи Салиев е носител на много отличия и медали на ЦС на БФБ. През 1982 г. му е присъдено званието „Заслужил треньор по борба”. За своята активна обществена дейност той е удостоен със званието „Почетен гражданин на Разград”, носител е на Почетния знак на Президента на Република България.
„Удостояването му с наградата на името на Никола Икономов ще бъде заслужено признание за неговия дългогодишен труд като активен педагог и треньор и във връзка с неговата 70-та годишнина”, се казва още в докладната записка.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.