Александра Златева от Музикалната школа грабна първа награда от конкурса в Полски Тръмбеш

Талантливата Александра Златева от Музикалната школа „Илия Бърнев” в Разград

спечели първа награда от четвъртото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета” в Полски Тръмбеш. Събитието се проведе на 6, 7 и 8 септември. Алекс стана първа в трета възрастова група, в която се състезаваха 22 изпълнители. През миналата година Александра зае второ място в този конкурс, а сега бе само на една точка по-назад от наградата Гран при.
Младите изпълнители бяха оценявани от професионално жури с председател Росица Кирилова и членове Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки и Пламен Велинов. Организаторите на конкурса са Община Полски Тръмбеш, сдружение „Полските щурчета ” и Народно читалище „Отец Паисий 1905” в града. Участниците се представиха с по две песни – едната задължително бе българска. Състезаваха се млади изпълнители в 4 възрастови групи от 5 до 18-годишна възраст. Александра Златева, която е възпитаничка на вокалните педагози Надежда Радославова и Адриян Маджаров, сподели, че това е един от най-силните конкурси в страната. След него й предстои участие в конкурс в Шумен.
През септември в Музикалната школа ще се случат и други събития, каза директорът й Деян Денчев. На 14 септември около 15 деца от школата ще участват концерт на Есенния панаир в Разград. А на 1 октомври ще бъде официалното откриване на новата учебна година. За този ден школата подготвя отново изненада. Освен традиционната програма ще има и изпълнение на трио, в което ще свири една от преподавателките в школата Росица Дачева. Празникът е предвиден на открито в градинката пред Музикалната школа.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.